Мій шестирічний син Оуен радів новій настільній грі. Однак після півгодинного читання правил він засмутився. Син ніяк не міг їх повністю зрозуміти. Це тривало до тих пір, поки не прийшов друг, який вже знав, як грати. Оуен нарешті отримав задоволення від свого подарунка.

Спостерігаючи за їхньою грою, я подумала, наскільки легше пізнавати щось нове, якщо поруч є досвідчений вчитель. Коли ми вчимося, читання інструкцій допомагає, однак значно краще мати друга, який може показати практично.

Апостол Павло також це розумів. Пишучи Титу, як допомогти церкві зростати у вірі, Павло підкреслив цінність досвідчених віруючих, які можуть бути взірцем християнської віри. Безумовно, навчання “здоровій науці” було важливим, однак треба було не тільки говорити про неї, але й жити згідно з нею. Апостол Павло писав, що старші чоловіки і жінки мають бути стриманими, добрими і люблячими (Тит. 2:2-5). “У всім, – казав він, – сам себе подавай за зразка добрих діл” (Тит. 2:7).

Я вдячна за добре вчення, однак також вдячна за багатьох людей, які навчали на практиці. Вони своїм життям показали мені, що значить бути учнем Христа, і допомогли зрозуміти, як іти цим шляхом.
Що ви засвоїли з науки тих, хто своїми словами і ділами говорили вам про життя для Ісуса? Що інші бачать, споглядаючи за вашою вірою в дії?
Боже, дякуємо за дарованих Тобою наставників, які своїм прикладом показують, як жити для Тебе. Також дякуємо, що дарував нам Свого Сина, єдиного досконалого взірця віри.


© 2019 Хліб Наш Насущні
Коли ми вчимося, читання інструкцій допомагає, однак значно краще мати друга, який може показати практично.