“Повинен. Їхати. Швидше”. Це слова доктора Яна Малкольма, зіграного Джеффом Голдблюмом, які він промовляє у культовій сцені фільму “ Парк Юрського Періоду” , тікаючи на джипі разом із двома іншими героями від несамовитого тиранозавра. Коли водій дивиться у дзеркало заднього огляду, то бачить страшенну щелепу рептилії прямо над написом: “ОБ’ЄКТИ В ДЗЕРКАЛІ МОЖУТЬ БУТИ БЛИЖЧИМИ, НІЖ ЗДАЮТЬСЯ”.

Сцена є майстерним поєднанням напруженості і чорного гумору. Однак іноді здається, що “монстри” з нашого минулого ніколи не перестануть нас переслідувати. Ми дивимось у “дзеркало” нашого життя і бачимо там помилки минулого, які погрожують накрити нас хвилею провини та сорому.

Апостол Павло усвідомлював паралізуючу силу минулого. Він роками намагався жити праведно без Христа і навіть переслідував християн (Фил. 3:1-9). Жаль стосовно минулого міг його легко зламати.

Але в спілкуванні з Христом апостол Павло знайшов силу розпрощатися з колишнім життям (Фил. 3:8-9). Це дозволило йому дивитися вперед із вірою, а не назад зі страхом та жалем. “Забуваючи те, що позаду, і спішачи до того, що попереду, я женусь до мети”, − писав він (Фил. 3:13-14).

Відкуплення у Христі надало нам можливість жити для Нього. Тому “об’єкти у дзеркалі” не повинні впливати на напрямок нашого руху вперед.
Який вплив справляють роздуми апостола Павла про Ісусове прощення на обставини у вашому житті? Якщо ви намагаєтеся впоратись із минулим вибором, хто вам може допомогти “поспішити”?
Батьку Небесний, допоможи пам’ятати, що завдяки Ісусу Христу ми стали новим творінням, вільним від жалкувань та відчуття провини.


© 2019 Хліб Наш Насущній
“Повинен. Їхати. Швидше”. Це слова доктора Яна Малкольма, зіграного Джеффом Голдблюмом, які він промовляє у культовій сцені фільму “ Парк Юрського Періоду” , тікаючи на джипі разом із двома іншими героями від несамовитого тиранозавра.