Прогулюючись разом із дітьми, ми виявили світло-зелену пружну рослину, яка росла у невеликих заростях на стежці. Згідно з довідником, рослину зазвичай називають оленячим мохом. Втім це взагалі не мох. Це лишайник, в якому поєднані гриб і водорість, що ростуть у нерозривному зв’язку, в якому кожен організм є корисним один для одного. Ні гриб, ні водорість не можуть вижити окремо, однак разом вони утворюють сильну рослину, здатну прожити у високогірній місцевості декілька тисяч років. Оскільки рослина може витримувати засуху і низькі температури, взимку вона є одним із небагатьох видів їжі для північного оленя.

Взаємозв’язок між грибом і водорістю нагадує мені про людські взаємини. Ми покладаємось один на одного. Для зростання і процвітання нам необхідні стосунки один з одним.

У листі до віруючих в Колосах апостол Павло описує, якими мають бути наші стосунки. Нам потрібно зодягтися у “щире милосердя, добротливість, покору, лагідність, довготерпіння” (Кол. 3:12). Ми маємо прощати один одного і жити в мирі “в одному тілі” (Кол. 3:15).

Не завжди легко жити в мирі зі своїми родинами або друзями. Однак, якщо Дух Святий допомагає нам проявляти у стосунках смирення й прощення, наша любов один до одного вказує на Христа (Ів. 13:35) і прославляє Бога.
Яким чином ваші взаємини вказують на Ісуса Христа? Як ви можете досягти миру?
Святий Дух, наповни наші стосунки милосердям, добротою, покорою, лагідністю і довготерпінням, аби світ побачив у нас Твою любов.


© 2019 Хліб Наш Насущній
Як ви можете досягти миру?