Зірка баскетболу з університету Айови Джордан Боханон писав історію про свою команду. Однак він не згадав свій штрафний кидок, який побив двадцятип’ятирічний рекорд університету. Чому? У 1993 році через кілька днів після того, як Кріс Стріт виконав тридцять чотири штрафні кидки поспіль, він трагічно загинув у автомобільній аварії. Боханон вирішив увічнити пам’ять Кріса і не повідомив про свій рекорд. Молодий спортсмен показав, що для нього існують важливіші речі, ніж власні досягнення.

Подібні цінності ми бачимо в житті молодого полководця Давида. Переховуючись зі своїм загоном у фортеці, Давид захотів напитися води з криниці свого рідного міста Віфлеєма, який тоді захопили филистимляни. “Хто напоїть мене водою з криниці, що в брамі?” – запитав він (2 Сам. 23:14-15).

Тоді троє воїнів Давида продемонстрували надзвичайну відвагу. Ці лицарі “продерлися до филистимського табору”, зачерпнули води й принесли Давиду. Але він відмовився пити цю воду “і вилив її для Господа”, кажучи: “Чи я буду пити кров тих мужів, що ходили, наражаючи життям своїм?” (в. 16-17).

В цьому світі призи отримують ті, що домагаються перемогти за будь-яку ціну. А що буде тим, які керуються любов’ю і жертвують собою? Таке життя гідне більшого, ніж символічні нагороди за тимчасові перемоги.
Замість того щоб дбати лише про свої досягнення, як ти можеш вшанувати досягнення іншого? Як наші вчинки любові відображають Божу любов?
Небесний Отче, керуй моїм серцем. Допоможи ставити потреби інших вище своїх власних.


© 2019 Хліб Наш Насущній
Зірка баскетболу з університету Айови Джордан Боханон писав історію про свою команду. Однак він не згадав свій штрафний кидок, який побив двадцятип’ятирічний рекорд університету. Чому?