Серед тисяч приємних побажань на вітальних листівках більш за все, можливо, зворушують прості слова: “Дякую за те, що ти є”. Отримуючи таку листівку, ви знаєте, що та чи інша людина цінує вас не за те, що ви зробили для неї щось вражаюче, а просто за те, що ви є в цьому світі. Мені стало цікаво, чи може таке відношення стати для нас одним із найкращих способів подяки Богу? Звісно, бувають моменти, коли Божа сила проявляється в нашому житті явно, відчутно, і ми можемо сказати, наприклад: “Дякую Тобі, Господи, за те що я знайшов роботу”. Але найчастіше ми можемо просто сказати: “Дякую Тобі, Боже, за те, що Ти є”.

Саме це насправді мається на увазі в 1-ій Книзі хронік 16:34, де написано: “Дякуйте Господу, добрий бо Він, бо навіки Його милосердя!” Співаки дякували Богові за те, що Він – благий та люблячий. В Псалмі 7:17 читаємо: “Я ж Господа буду хвалити за Його правдою”. Псалміст дякує Богові за те, що Він – святий. І ще один текст: “Хвалою обличчя Його випереджуймо, співаймо для Нього пісні, бо Господь − Бог великий” (Пс. 95:2-3). Це подяка за те, що Бог – всемогутній Володар Всесвіту.

Хто є Бог – це достатня причина, щоб зробити паузу серед своїх справ і подякувати Йому. Дякуємо Тобі, Боже, просто за те, що Ти є!
Дорогий Боже, дякуємо Тобі за те, що Ти − всемогутній Бог, Який любить нас і запрошує відповісти взаємною любов’ю. Дякуємо за все те, через що звеличується Твоє Ім’я. Ми з почуттям глибокого благоговіння славимо Тебе словами й піснями.
Існує безліч причин дякувати Богу.


© 2018 Хліб Наш Насущній
Дякую за те, що ти є