Торік у грудні я разом зі своєю сім’єю поїхала в гори. Все своє життя ми жили в тропічному кліматі, тому це було вперше для нас, коли ми могли побачити сніг у всій його красі та пишноті. Коли ми дивилися на білу ковдру, що вкрила поля, мій чоловік процитував вірш із Книги пророка Ісаї: “Коли ваші гріхи будуть як кармазин, − стануть білі, мов сніг” (Іс. 1:18).

Наша трирічна донька поцікавилася значенням слова кармазин і запитала: “Цей колір дуже червоний?” Вона знає, що гріх – це те, що Бог не любить, але цей вірш не говорить про кольори. Пророк описував яскраву червону фарбу, яку отримували з яєць маленької комахи. Одяг фарбували двічі цим розчином, щоб колір став стійким. Ані дощ, ані прання не могли змити його. Гріх є таким же. Жодна людська спроба не може видалити його. Корінь гріха знаходиться глибоко в серці.

Тільки Бог може очистити серце від гріха. Дивлячись на гори, ми милувалися білістю, яку не може мати одяг, пофарбований у червоний колір, навіть якщо його сильно терти та вибілювати. Якщо ми приймаємо слова, якими вчив апостол Петро: “Покайтеся ж та наверніться, щоб Він змилувався над вашими гріхами” (Дії 3:19), Бог прощає нас та дає нам нове життя. Лише через жертву Ісуса ми можемо отримати те, що ніхто не може нам дати – чисте серце. Який це чудовий подарунок!
Отче, дякую Тобі за прощення гріхів та очищення від них.
Коли Бог прощає, Він також і очищає.

Автор Кейла Очоа