Saturday, July 1, 2017

Хліб Наш Насущній - Короткі шляхи

https://ukrainian-odb.org/2017/07/02/%d0%ba%d0%be%d1%80%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%96-%d1%88%d0%bb%d1%8f%d1%85%d0%b8/
Читати: Луки 9:57-62
Біблія за рік: Йова 22−24 ; Дії 11


Коли хоче хто йти вслід за Мною, хай зречеться самого себе, і хай візьме щоденно свого хреста, та й за Мною йде. — Луки 9:23

Сидячи за чашкою чаю у подруги, Ненсі дивилась крізь вікно й сумно зітхала. Навколо царювала весна. Сонячне світло придавало особливого контрасту ліліям, флоксам та ірисам, що росли на добре доглянутих клумбах. “І я б хотіла мати таку красу, – сказала вона. – Але щоб без кропіткої праці”.

Інколи короткі шляхи – це чудово. Але часто вони ослабляють наш дух і притупляють духовне життя. Ми бажаємо романтичних відносин, але без труднощів та непорозумінь, що бувають у близьких стосунках з людьми, які дуже відрізняються від нас. Ми прагнемо великих досягнень, але без будь-якого ризику невдачі. Ми хочемо догоджати Богу, але без усіляких незручностей.

Ісус чітко дав зрозуміти Своїм послідовникам, що в рішенні вручити Йому своє життя не буває обхідних шляхів. “Ніхто з тих, хто кладе свою руку на плуга та назад озирається, не надається до Божого Царства!” (Лк. 9:62). Слідування за Христом потребує радикальних змін наших пріоритетів.

Коли ми навертаємося вірою до Ісуса, справжня праця тільки-но починається. Але це варте того! Адже Господь сказав, що ті, хто пожертвували усім “ради Нього та ради Євангелії”, отримають “в сто раз більше тепер… а в віці наступному вічне життя” (Мр. 10:29-30). Слідування за Христом – то важкий труд. Але Ісус дарує нам Святого Духа, щоб мали для цього силу.

Отче, я матиму силу виконувати все те, що Ти доручив мені, лише коли цілком покладатимусь на Твого Святого Духа. Допоможи мені, будь ласка, бути чутливим сьогодні до Твого голосу.

Зазвичай гідна справа – то важка справа.


No comments:

Post a Comment