Thursday, June 8, 2017

Хліб Наш Насущній - Привід для співу

https://ukrainian-odb.org/2017/06/09/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b2%d1%96%d0%b4-%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d1%81%d0%bf%d1%96%d0%b2%d1%83/


Співайте Богові нашому, співайте, співайте Цареві нашому, співайте. — Псалом 46:7

Спів впливає на роботу мозку! Дослідження доводять, що коли ми співаємо, наше тіло виділяє гормони, що знижують занепокоєння й стрес. Інше дослідження вказує, що коли співає група людей, їхні серця починають битися в унісон.

У своєму листі апостол Павло спонукає церкву розмовляти один з одним псалмами, гімнами та духовними піснями (Еф. 5:19). А взагалі фраза “співайте Богу” зустрічається в Біблії понад 50 разів.

У Другій Книзі Хронік розповідається про те, як Божий народ ішов на ворога зі співом, демонструючи цим свою довіру Богу… Ворог прийшов на землю юдейську. Стривожений цар Йосафат зібрав увесь народ, щоб помолитись разом палкою молитвою. Вони не їли, не пили, а тільки молились: “Ми не знаємо, що зробимо, бо наші очі на Тебе!” (2 Хр. 20:12). Наступного дня народ вирушив назустріч ворогу. Їх вели у бій не відчайдушні воїни, а звичайний хор. Вони вірили Божій обітниці, що переможуть ворога навіть без бою (2 Хр. 20:17).

Коли ж народ продовжував іти на своїх ворогів, ті почали битися між собою! На той момент, як юдеї дістались місця битви, битва вже скінчилась. Бог врятував Свій народ.

Господь спонукає нас хватили Його співом, тому що на це є багато причин. Йдемо ми у бій чи залишаємося у спокої, хваління Бога співом дає силу змінити наші думки, серця й життя.

Боже, славимо Тебе за Твою вічну любов і вірність! Ти захищаєш нас і скеровуєш наш шлях, тому ввіряємо Тобі своє життя.

Гармонічні стосунки з Богом народжують пісню хвали.


No comments:

Post a Comment