Sunday, April 30, 2017

Хліб Наш Насущній - Питання до Бога

https://ukrainian-odb.org/2017/05/01/%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%bd%d1%8f-%d0%b4%d0%be-%d0%b1%d0%be%d0%b3%d0%b0/
Біблія за рік: 1 Царів 10–11 ; Луки 21:20-38


Іди з цією своєю силою… Я буду з тобою. — Суддів 6:14, 16

Що б ви робили, якби Господь в робочий день з’явився вам з якоюсь звісткою? Саме це сталося з Гедеоном. “І явився до нього Ангол Господній, і промовив йому: Господь з тобою, хоробрий мужу!” Здавалося, Гедеон мав від переляку втратити дар мови, але натомість він відказав: “Якщо Господь з нами, то нащо прийшло на нас усе це?” (Суд. 6:12-13).

Але Бог не відповів на це питання. Гедеон сім років страждав від нападів ворогів. Весь цей час він переховувався в печерах. Однак Бог не пояснив йому, чому не втручався в ці події. Господь також не вказав на колишні гріхи як на причину страждань. Натомість Він дав Гедеону надію на майбутнє, кажучи: “Іди з цією своєю силою… Я буду з тобою, і ти поб’єш мідіянітян, як одного чоловіка” (Суд. 6:14, 16).

Чи ви коли-небудь задавались питанням, чому Бог попускає страждання у вашому житті? Господь навряд чи відповість вам на це питання. Натомість Він задовольнить вашу душу Своєю присутністю і нагадає вам, що можете цілком покладатися на Його силу в часи слабкості. Коли Гедеон зрештою повірив, що Бог з ним і допоможе йому, він побудував олтар і назвав його Єгова-Шалом, тобто “Господь є мир” (Суд. 6:24).

Усвідомлення тієї істини, що куди б ми не пішли, і що б ми не робили, з нами завжди Бог − дарує глибокий спокій.

Господи, допоможи мені довіряти Тобі, навіть коли не розумію, чому в моєму житті відбуваються певні речі. Лину до Тебе, бо потребую Твого миру.

Щоб дізнатись більше, читайте брошуру “Чому? Пошуки Бога серед страждань”

Що краще за отримання відповідей на всі наші “чому?” Довіра благому, могутньому Богу.


No comments:

Post a Comment