Wednesday, April 12, 2017

Хліб Наш Насущній - Полишений ради нас

https://ukrainian-odb.org/2017/04/13/%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%88%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d0%b9-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8-%d0%bd%d0%b0%d1%81/


Будьте життям не грошолюбні, задовольняйтеся тим, що маєте. Сам бо сказав: Я тебе не покину, ані не відступлюся від тебе! — Євреїв 13:5

Чи правда, що присутність друга робить біль більш стерпною? Вчені університету у Вірджинії провели дуже цікаве дослідження, щоб дати відповідь на це питання. Їхньою метою було побачити, як мозок реагує на біль в трьох різних ситуаціях: коли людина страждає самотньо, коли тримає руку незнайомця і коли тримає руку близького друга.

Дослідники отримали доволі стабільні результати. Коли людина самотня або тримає руку незнайомця, ділянки мозку, що надсилають сигнал небезпеки, залишаються активними. Але коли людина тримає руку близької людини, мозок заспокоєний, біль стає більш стерпною.

Ісус потребував підбадьорення, коли молився в Гетсиманському саду. Він знав, що на Нього чекає зрада, арешт і смерть. Тому й просив Своїх найближчих друзів, щоб побули з Ним і підтримали в молитві. Він зізнався, що душа Його “огорнена смертельним сумом” (Мт. 26:38). Але Петро, Яків та Іван ніяк не могли перебороти сон.

Отже, Ісус страждав у Гетсиманському саду без підтримки дружньої руки. Але завдяки тому, що Він зазнав страждань і смерті, ми тепер можемо бути впевнені, що Бог ніколи не полишить нас і не відступиться від нас (Євр. 13:5). Ісус постраждав, щоб ми ніколи не пізнали відчуження від Бога (Рим. 8:39). В Його присутності легше зносити будь-який біль.

Ісусе, дякуємо Тобі, що заради нас Ти зазнав страждань самотньо в Гетсиманському саду і вмер на хресті. Дякуємо за відкритий шлях до близьких відносин з нашим Отцем.

Завдяки Божій любові, ми насправді ніколи не буваємо самотні.


No comments:

Post a Comment