Tuesday, April 25, 2017

Хліб Наш Насущній - Щоб хтось торкнувся

https://ukrainian-odb.org/2017/04/26/%d1%89%d0%be%d0%b1-%d1%85%d1%82%d0%be%d1%81%d1%8c-%d1%82%d0%be%d1%80%d0%ba%d0%bd%d1%83%d0%b2%d1%81%d1%8f/
Читати: Луки 5:12-16


А Він руку простяг, доторкнувся до нього й сказав: “Хочу, − будь чистий!” — Луки 5:13

Комп’ютери в канадському метро зафіксували зворушливий момент, яким завершився напружений інцидент. На моніторах було видно, як 70-річна бабуся підійшла й ніжно торкнулась молодого парубка, гучні й загрозливі слова якого сполошили й перелякали інших пасажирів. Ласкавість цієї жінки вгасила агресивні емоції хлопця. Він сів на підлогу у вагоні зі сльозами на очах. “Дякую, бабусю”, – сказав він. Потім підвівся й пішов геть. Ця жінка пізніше зізналась, що теж була налякана. Але вона сказала: “Я – мати. А він потребував, щоб хтось до нього доторкнувся”.

Ісусу Христу не був чужий такий спосіб виявлення співчуття. Він не шарахнувся з юрбою переляканих людей, коли раптово з’явився прокажений чоловік із відчайдушним проханням про зцілення. Не був Він і серед релігійних лідерів, що безсилі були чимось допомогти бідоласі, а могли лише засудити його за те, що він, нечистий і небезпечно хворий, зважився зайти у селище (Лев. 13:45-46). Ісус натомість простягнув руку, торкнувся цієї людини – якої напевно ніхто не торкався протягом багатьох років – і зцілив її.

Дякувати Богу, Ісус прийшов запропонувати нам (як і цьому прокаженому) те, що закон неспроможний дати, – ласкавий дотик руки й серця Бога.


Небесний Отче, допоможи нам бачити себе й інших тими, хто має відчайдушну потребу в Тобі, – як той прокажений. Щоб Твій Син міг торкнутись нас Своєю ласкою.

Не буває настільки нечистих і обтяжених гріхом людей, щоб Ісус не міг їх торкнутись.


© 2017 Хліб Наш Насущній

No comments:

Post a Comment