Friday, January 27, 2017

Хліб Наш Насущній - Непомічені герої

 Читати: Вихід 17:8-15 | Біблія за рік: Вихід 16–18 ; Матвія 18:1-20

Аарон та Хур підтримували руки йому, один із цього боку, а один із того. І були його руки сталі аж до заходу сонця. — Вихід 17:12

Біблійні історії часто змушують нас зупинятись і замислюватись. Наприклад, коли під час подорожі до Обітованої Землі на ізраїльтян напав Амалик, то звідки Мойсей знав, що потрібно зійти на верхівку гори й тримати, піднявши, Божу палицю? (Вих. 17:8-15). Про це невідомо. Написано лише, що коли Мойсей піднімав палицю, то перемагав Ізраїль. Коли ж опускав палицю – перемагав Амалик. Але Мойсей не мав сили постійно тримати палицю піднятою, тому його руки підтримували його брат Аарон та один чоловік на ім’я Хур – завдяки чому Ізраїль зрештою переміг.

Ми мало що знаємо про Хура. Але він зіграв важливу роль у цей критичний момент історії ізраїльського народу.

Велику працю роблять ті, хто підбадьорюють лідерів. Вони відіграють ключову роль, хоча мало хто це бачить. Про відомих лідерів можуть згадувати в історичних книгах та хвалити в соціальних мережах, але Господь завжди знає непомітну (але дуже важливу) працю тих, хто вірно служать Йому. Бог бачить ту людину, яка щоденно молиться, стоїть у проломі за свою родину та друзів. Він бачить ту жінку, що кожну неділю прибирає в церкві стільці. Бачить того, хто дбає про ближніх своїх, знаходячи слова втіхи й підбадьорення.

Давайте помічати тих героїв, що роблять свою тиху, непомітну справу, і дякувати їм за поміч.


Дорогий Отче, дякую Тобі за те, що створив мене і дав мені унікальні дари. Допоможи вірно служити Тобі та іншим і цінувати тих помічників, що Ти мені посилаєш.

Бог завжди бачить тих героїв, яких не помічають інші. 


© 2017 Хліб Наш Насущній

No comments:

Post a Comment