“О, ні! Ні! Ні!” – закричав я. Але це не допомогло. Коли забився унітаз, я подумав, що вирішити цю проблему можна ще раз змивши його. Але це призвело до цілком протилежних наслідків. Я зрозумів свою помилку і тепер стояв, безпорадно споглядаючи, як вода ллється на підлогу.

Як часто наші діточки, наливаючи молоко, не справляються з процесом, через що біла рідина розтікається по столу та підлозі. Або ми, забувши, що дволітрова пляшка кока-коли тільки-но качалася по багажнику, швидко її відкриваємо…

Так, коли щось переливається через край, це майже завжди погано. Але за одним винятком. Апостол Павло, користуючись метафорою “переливання через край”, пояснює, що коли Божий Дух сповняє людей, з них природним чином виливається надія (Рим. 15:13). Мені подобається образ чаші, наповненої майже до країв, коли йдеться про радість, мир та віру, що сповняють нас завдяки могутній присутності в нас Святого Духа. По справі, ця присутність настільки нас охоплює, що ми не можемо не випромінювати незламну довіру своєму Небесному Отцеві. Це може відбуватися в чудесні, сонячні періоди життя, або коли випробування розхитують цю уявну чашу нашого серця. У будь-якому випадку, все, що розплескається з тієї чаші, буде лише життєдайною надією для тих, хто оточує нас.
Господи, життя часто струшує чашу нашого серця. Але наповнюй нас Твоїм Духом, щоб із серця виливалася надія, яку неможливо не помітити, і яка дарує іншим благословення.
Отець дав нам Свого Духа, щоб ми були схожі на Його Сина.


© 2018 Хліб Наш Насущній
“О, ні! Ні! Ні!” – закричав я. Але це не допомогло.