Регина їхала додому зневірена та втомлена. День розпочався трагічною новиною, про яку вона дізналася з текстового повідомлення подруги, потім ускладнився на зустрічі зі співпрацівниками, які відмовилися підтримати будь-яку її ідею. Під час своєї молитви до Господа Регина подумала, що найкраще зараз буде відкласти в сторону всі проблеми дня і нанести несподіваний візит з квітами до подруги, яка знаходилася в Будинку для літніх людей. Її дух ще більше підбадьорився, коли Марія почала розповідати про милість Бога до неї: “Я маю своє ліжко та стілець, тричі на день їм, маю допомогу від медсестер. Бог так мене любить”.

Ставлення. Сприйняття. Як каже один вислів: “Життя – це 10 відсотків того, що з нами відбувається та 90 відсотків того, як ми реагуємо на те”. Люди, до яких писав апостол Яків, були розпорошені через переслідування, і він просив їх по-іншому дивитися на труднощі. Він кинув їм виклик словами: “Майте… повну радість, коли впадаєте в усілякі випробування” (Як. 1:2).

Кожен із нас знаходиться в подорожі, в якій ми вчимося довіряти Богу в складних обставинах. Наповнене радістю сприйняття, про яке говорить Яків, приходить до нас тоді, коли ми вчимося бачити, як Бог може використовувати труднощі для того, щоб зробити нашу віру зрілою.
Господи, будь ласка, зміни моє ставлення до важких часів. Зроби мене радісною, невідступною, зрілою.
Бог може час сердечного болю перетворити на час зростання.

Автор Енн Сітас

© 2018 Хліб Наш Насущній
“Життя – це 10 відсотків того, що з нами відбувається та 90 відсотків того, як ми реагуємо на те”.